בתחום שיפוץ הבית, ובפרו שיפוץ חדר האמבטיה, איטום חדרי אמבטיה נחשב לעניין מאתגר במיוחד אשר חשוב במיוחד לעשותו באמצעות קבלני איטום מקצועיים ומנוסים. הסיבה פשוטה – מדובר בחדר הסופג כמויות גבוהות של מים, לחות, אדים וכדומה, דבר המהווה קרקע פורייה לתקלות, נזילות ורטיבויות. כאשר האיטום חובבני, בתוך פרק זמן קצר, עלולות לצוץ שלל בעיות בקירות, ברצפה ובחיבורים השונים.
שלב א' – איטום פנימי
ניתן לחלק את תהליך האיטום לשני שלבים מרכזיים. השלב הראשון – האיטום הפנימי – כולל את כל שלבי העבודה הקשורים לשכבות הפנימיות של רכיבי האמבטיה. אילו פעולות נעשות בשלב הזה? ובכן, העיקריות שבהן הן יצירת "רולקות", הלא-הן קימורים עשויים בטון אשר תפקידם לבטל פינות חדות בדפנות החדר ולייצר אטימה פנימית מלאה; איטום וביטון הצנרת המרכזית של חדר האמבטיה, אשר במרבית המקרים עוברת במרכז החדר; טיוח הקירות ליצירת משטחים אחידים וחלקים המתחברים זה לזה; איטום סופי באמצעות חומר בשם "סיקה 107", אשר מתחבר לטיח ולבטון ויוצר שכבת איטום מושלמת; ועוד.
שלב ב' – איטום חיצוני
השלב השני בתהליך איטום חדרי אמבטיה הוא האיטום החיצוני, דהיינו – הרצפה, הקירות ושאר המשטחים אותם ניתן לראות במו עיניכם. מתחילים במילוי הרצפה בחול עד לגובה הרצוי ומשם נותנים לשפכטל לעשות את העבודה. מוסיפים שכבות של חומר בשם "סיקה פלקס" לאיטום החיבורים (קבלני איטום רבים נוטים להשתמש בסיליקון או חומר בשם "רובה", אשר יעילותם פחותה לטווח הזמן הארוך). הריצוף החיצוני של הרצפה משמש כשכבת הגנה נוספת, והרי לכם איטום איכותי, יפה וכזה שיחזיק מעמד לאורך עשרות שנים ללא בעיות או נזילות.
שילוב שני שלבי העבודה יחד יוצר מערכת הגנה כפולה מפני נזילות ותקלות. בבתים ישנים רבים, בהם לא קיימת מערכת שכזו, משמשת הקרמיקה כשכבת הגנה לכל דבר, ויכולותיה בתחום עצירת רטיבויות מעולם לא נחשבו טובות במיוחד… נדגיש ונאמר שאיטום, טוב ככל שיהיה, לא מסוגל "לגבור" על כוחם של המים בזמן פיצוץ הצנרת. אם נתקלתם בקבלן איטום שטוען בפניכם אחרת, אמורה להידלק אצלכם נורה אדומה לגבי אמינותו.
כפי שהזכרנו קודם,בתהליך שיפוץ אמבטיה ניתן לאטום אמבטיות בקשת רחבה של איכויות עבודה וחומרים. נמליץ בחום לבדוק היטב לפני שכירת שירותיו של קבלן איטום שיבצע את העבודה עבורכם. בדקו מהי רמת הניסיון שלו, חפשו ביקורות חיוביות ושליליות לגביו ברחבי האינטרנט, התעניינו לגבי החומרים איתם הוא יבצע את העבודה ועוד. שימו לב לכלל הפרטים בחוזה העבודה, כולל שימוש בחומרים, זמנים משוערים, מספר עובדים וביטוח במקרה של נזקים ותאונות. זמן עבודה ממוצע לאיטום אמבטיה בגודל סטנדרטי של 4-7 מ"ר הוא בין יומיים לחמישה ימים. המחיר הממוצע בישראל עומד על טווח שבין 1,600 לבין 1,800 ש"ח. עבור אמבטיה כפולה בגודלה תשלמו בין 3,000 ל-3500 ₪. אם זאת, מומלץ לא לבחור בהכרח באופציה הזולה ביותר.